Pedagógiai munkatárs

Gyógypedagógiai asszisztens tanfolyam

(01194001)

A gyógypedagógiai asszisztens bölcsődében, integrált óvodában, iskolában, speciális óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben, felsőfokú végzettségű szakember, irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. Részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munkában az intézményen belüli és kívüli programok, szabadidős tevékenységek előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában. Felügyeli, kíséri a gyermekeket/tanulókat, csoportokat. A gyógypedagógus/pedagógus útmutatásai alapján ellátja a sajátos nevelési igény-specifikus, fogyatékosság-specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatokat. 

 Közreműködik a sajátos nevelési igényű személyek körében végzett általános jellegű nevelési, oktatási, gondozási feladatokban, a tanórák előkészületeiben és lebonyolításában, a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben. Segít az intézmény és a család kapcsolatának koordinálásában. Betartja a titoktartási kötelezettséget. Munkáját a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyekkel, családtagjaikkal, és más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

A szakképesítés-
sel rendelkező képes:

A jelentkezés feltételei

Ára: 135 000,- Ft

Részletfizetés lehetséges. További információ: iroda@szokratesz.hu

A képzés menete

A képzés tananyagegységei

Pedagógiai, pszichológiai ismeretek

Általános gyógypedagógiai ismeretek

Speciális gyógypedagógiai ismeretek

Miért válaszd ezt a képzést?

A gyógypedagógia szakterületén dolgozni egy nagyszerű hivatást jelent, hiszen ez a segítő szakmák egyik legnehezebb, de talán legszebbike.   Az élet árnyékosabbnak tűnő oldala is lehet szép, és ráadásul még taníthat is, legfőképpen alázatra és sok-sok szeretetre. 

Igen a mi gyermekeink, fiataljaink olyanok mint a szivárvány sok-sok árnyalattal és érzelemmel a vidám élénk színektől egészen a sötétig, az apró sikerekért is megküzdő kitartó főnix madarak. Hivatásunk nagyfokú alázatról szól és arról, hogy minden gyermek más és minden gyermeknek egyéni útja van. Az, hogy milyen lesz ez út rajtunk segítőkön is múlik.

zókratész-akadémia-Vári-Judit

“Színvonalas oktatás, profi óraadó tanár, rugalmas lebonyolítás..”

Vári Judit

Hallgatóink mondták

Balázs-Barbara

Több pedagóiai végzettséget is szereztem a Szókratésznél és minden alkalommal szuper élmény volt velük tanulni. Világos, áttekinthető volt az egész folyamat beiratkozástól a vizsgáig, remek tanárok tanítottak minket, és jól tudtuk használni a különböző segédanyagokat is. Nem volt váratlan költség, vagy más kellemetlenség, minden nagyon flottul ment. Nemcsak két értékes végzettséggel, de életre szóló élményekkel is gazdagodtam, köszönöm!

Balázs Barbara

Szoktóratesz-Akademia-Szarvas-Klaudia-Ildikó

“Az oktatás színvonala kifogástalan volt. Az oktató tudása és lelkesedése példaértékű. Remélem fogunk még találkozni. ”

Szarvas Klaudia Ildikó

Hallgatóink mondták

Balázs-Barbara

“Több pedagóiai végzettséget is szereztem a Szókratésznél és minden alkalommal szuper élmény volt velük tanulni. Világos, áttekinthető volt az egész folyamat beiratkozástól a vizsgáig, remek tanárok tanítottak minket, és jól tudtuk használni a különböző segédanyagokat is. Nem volt váratlan költség, vagy más kellemetlenség, minden nagyon flottul ment. Nemcsak két értékes végzettséggel, de életre szóló élményekkel is gazdagodtam, köszönöm!”

Balázs Barbara

Szoktóratesz-Akademia-Szarvas-Klaudia-Ildikó

“Az oktatás színvonala kifogástalan volt. Az oktató tudása és lelkesedése példaértékű. Remélem fogunk még találkozni. ”

Szarvas Klaudia Ildikó

zókratész-akadémia-Vári-Judit

“Színvonalas oktatás, profi óraadó tanár, rugalmas lebonyolítás..”

Vári Judit

A szakmai vizsgáról

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban képesítő bizonyítványt szerezhetnek, ami államilag elismert szakképesítést ad.

A szakmai vizsga három részből áll:

FIGYELEM! Ez az új szakképzési és felnőttképzési rendszer szerinti képzés. NEM OKJ-s, nem iskolarendszerű és nem ingyenes tanfolyam.

?

Jelentkezés

Amennyiben jelentkezni szeretnél bármelyik tanfolyamunkra, vagy kérdésed lenne az adott képzéssel kapcsolatban kérlek töltsd ki az alábbi adatlapot. Ezután oktatásszervezőnk felveszi veled a kapcsolatot.