GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS
Hol tudok elhelyezkedni gyógypedagógiai asszisztensként és milyen feladataim lesznek?

Az alábbiakban olvasható blog cikkünkben adunk neked egy kis betekintést, hogy milyen kihívásokat és feladatokat  is rejt a gyógypedagógiai asszisztens, mint foglalkozás. Cikkünkből megtudhatod, hogy hol tudsz elhelyezkedni gyógypedagógiai asszisztensként, milyen feladataid lesznek, mi szükséges a képzésre való jelentkezéshez, illetve azt is megtudhatod, hogy miért érdemes ezt a szakmát választani.

A cikk végén egy plusz infóval is ellátunk.

Olvass tovább te is!

HOL TUDSZ ELHELYEZKEDNI, HA GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS VAGY?

Amennyiben ezt a nagyon szép szakmát választod, el tudsz helyezkedni bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, gyermekotthonokban, speciális lakásotthonokban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben. A munkádat mindig egy felsőfokú végzettségű szakember

irányítása mellett fogod végezni.

MILYEN FELADATAID LESZNEK?

Részt tudsz venni és segíteni az intézményen belüli és kívüli programok szervezésében és lebonyolításában egyaránt.

Továbbá ezek a programokon, rendezvényeken feladataid közé fog tartozni a gyermekek és gyermekcsoportok kísérése, segítése.

A neveltetésben, gondozásban és oktatásban alapvető elvárás, hogy a gyógypedagógus vagy pedagógus utasítási alapján végzed majd a feladatodat.

A feladat lista még kiegészül az intézmény és a család kapcsolatának koordinálásában, illetve a titoktartási kötelezettséggel.

A gyógypedagógussal együtt dolgozva ki tudod majd választani a nevelési módszereket és azokat alkalmazni is kell majd, így segítve a foglalkozások előkészítését.

A differenciált bánásmód is egy alap kritérium, ugyanis fel kell ismerni a különleges bánásmódot igénylő gyerekeket és velük a nekik megfelelő módon kell bánni nap, mint nap.

Olykor ügyeleti feladataid is adódhatnak, amelyeket el kell látnod.

MILYEN MODULOKBÓL FOG ÁLLNI A KÉPZÉS?

Az első pont lesz a pedagógiai, pszichológiai ismeretek elsajátítása, majd ezt követi az általános gyógypedagógiai ismeretek megtanulása.

Végül de nem utolsó sorban pedig speciális gyógypedagógia ismeretekkel zárul a képzés.

MIÉRT ÉRDEMES EZT A SZAKMÁT VÁLASZTANI?

Ez a segítő szakmák egyik legnehezebb, de talán a legszebbike, ennek a szakmának a lényege, hogy a gyerekeket egy olyan úton kísérd végig, melyen haladva boldogan és könnyebben válhatnak felnőtté. Nagy

Fokú alázatra van szükség, de szeretet amit ez a ezzel a munkával kaphatsz az felülmúl mindent.

MILYEN KÉPESÍTÉSEK SZÜKSÉGESEK, HA JELENTKEZNI SZERETNÉL ENNEK A SZAKMÁNAK A TANULÁSRA?

Ahhoz, hogy pedagógiai asszisztensek jelentkezz, csupán egy érettségi vizsgára van szükséged. Természetesen, ha van ennél magasabb végzettség az sem baj, de a minimum az az érettségi.

Továbbá szükség lesz egy okostelefonra, számítógépre vagy táblagépre, illetve e-mail címre és internet kapcsolatra.

EGY PLUSZ INFÓ

A teljes állásban dolgozó pedagógus minimális fizetése 2023. január 1-től bruttó 391 248 forint, mely nettó bérre átszámítva 260 180 forint kedvezmények nélkül.

Több
olvasnivaló