Milyen könyveket olvassunk gyógypedagógiai asszisztens tanfolyam alatt?

Gyógypedagógiai asszisztens tanfolyamunk elvégzésekor fontos, hogy olyan könyveket olvass, amelyek segítenek elmélyíteni és kibővíteni gyógypedagógiai ismereteinket. Az alábbiakban néhány ajánlott könyvet és forrást szeretnénk ismertetni Veletek, amelyek hasznosak lehetnek a tanfolyam előtt, után és közben is!

Gyógypedagógiai asszisztens tanfolyamra ajánlott szakirodalom

"Bevezető általános gyógypedagógiai ismeretek" - Gordosné Szabó Anna (2004):

Egy jól strukturált és naprakész tankönyv, mely átfogó képet ad az általános gyógypedagógiai ismeretekről és alapelvekről. Segít megérteni a gyógypedagógia fogalmának klasszikus és modern értelmezését, a gyógypedagógiai segítségre szoruló személyeket, a gyógypedagógiai hatás-, színtér- és tevékenységrendszert, valamint diszciplína rendszert. Kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest.

"Gyógypedagógiai alapismeretek" - Illyés Sándor (2000):

Illyés Sándor munkássága nem hagyható figyelmen kívül a gyógypedagógia szakterületén. Több egyetemi tantárgy kidolgozása az ő nevéhez fűződik: 1963-tól a gyógypedagógiai lélektan, 1967-től a gyógypedagógiai pedagógiai pszichológia és 1976-tól a gyógypedagógiai alapismeretek a pedagógusképzésben. Részletgazdag könyve a gyógypedagógia alapjairól, gyógypedagógiai diagnosztikáról, terápiáról és támogató intézkedésekről kezdő és gyakorló gyógypedagógusnak egyaránt ajánlott. Kiadó: ELTE BGGYFK, Budapest.

"Tudomány és gyakorlat a gyógypedagógiában" - Illyés Sándor (2004):

Ez a könyv a gyógypedagógiai tudomány és gyakorlat kapcsolatát vizsgálja. A szerző általános és speciális gyógypedagógiai kérdéseket tárgyal, és bemutatja a gyógypedagógiai terápia jellemzőit. Kiadó: Medicina, Budapest.

"A gyógypedagógia, mint tudomány" - Mesterházi Zsuzsa (2000):

Ismerkedj meg a gyógypedagógiával, mint tudományterülettel! Mesterházi Zsuzsa könyve átfogó bemutatást nyújt gyógypedagógiai kutatásokról és elméletekről, valamint a gyógypedagógiai módszertanról. Kiadó: ELTE BGGYFK, Budapest.

Egyéb források, hasznos oldalak

Ezen felül kifejezetten ajánljuk olyan források felfedezését is, mint például a “Gyógypedagógiai szemle” online letölthető számai, amelyek friss információkat és szakcikkeket tartalmaznak a gyógypedagógia területéről.

 

Továbbá, érdemes ellátogatni a krasznaresfiai.hu oldalra, ahol a Krasznár és Fiai szakkönyves boltban találhatsz módszertani könyveket a speciális gyógypedagógiához, foglalkozásokhoz és a tanulás-tanítás módszertanához.

 

Az említett könyvek és források segítségével széleskörű alapismereteket szerezhetsz a gyógypedagógia szakterületén, és felkészültebbé válhatsz a gyógypedagógiai asszisztens szerepkör betöltésére. Amennyiben felkeltette érdeklődésed gyógypedagógiai asszisztens tanfolyamunk, küldd el jelentkezésed weboldalunkon! Tanfolyamaink online, hétvégente zajlanak, és minden szükséges tananyagot biztosítunk számodra! Sohasem késő elkezdeni!

Több
olvasnivaló