Üzletvezető tanfolyam

(04165006)

Az üzletvezető ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működtetésével kapcsolatos feladatokat és vezetői tevékenységet. Irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egységet. Biztosítja a zavartalan működéshez elengedhetetlen személyi és tárgyi feltételeket. Gondoskodik a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználásáról. Következtetéseket von le a gazdálkodására vonatkozóan a kapott információk és/vagy az általa végzett alapvető gazdasági számítások elvégzése után. Megszervezi és lebonyolítja a beszerzési tevékenységet, a raktározást, nyilvántartja és gazdálkodik a készletekkel.

Biztosítja a kereskedelmi egységben az áru- és vagyonvédelmet. Megszervezi és lebonyolítja az értékesítést. Részt vesz az eladási árak meghatározó stratégiai és taktikai döntéseiben. Alkalmazza a vállalkozásokra jellemző marketing eszközöket. Ellenőrzi a számlákat, és az azokon szereplő tételek kiegyenlítését. Banki tranzakciókat végez, a jogszabályban előírtaknak megfelelően kezeli a házipénztárt. Betartja a fogyasztói érdekvédelem szabályait. Az előírások szerint kezeli a vásárlói panaszokat. Munkáltatói feladatokat lát el.

A jelentkezés feltételei

4 0416 13 02 Kereskedelmi értékesítő

04163 Barkács áruházi eladó

04163 Bútorbolti eladó

04163 Drogerista

04163 Élelmiszer-eladó

04163 Játékbolti eladó

04163 Műszaki eladó

04163 Ruházati eladó

04163 Vegyi áru eladó

02144 Virágkötő és virágkereskedő

5 0416 13 03 Kereskedő és webáruházi technikus

34 341 01 Eladó szakképesítés

35 341 02 Gyógynövény eladó szakképesítés

31 341 05 Élelmiszer-, vegyiáru eladó részszakképesítés

31 341 03 Műszakicikk – eladó részszakképesítés

31 215 01 Virágbolti eladó részszakképesítés

31 541 01 Bolti hentes részszakképesítés

54 341 01 Kereskedő

54 810 01 Fotográfus és fotótermék-kereskedő

52 726 01 Gyógyászati segédeszköz-forgalmazó

Ára: 95 000,- Ft

Részletfizetés lehetséges. További információ: iroda@szokratesz.hu

A képzés menete

A képzés tananyagegységei

Vezetési ismeretek

Munkaerő-gazdálkodás

Az üzleti tevékenység eredményessége

Marketing

Áruátvétel-készletezés-leltár

Az ár kialakítása, polctükör

Fizetési módok, fogyasztóvédelem

A kiskereskedelmi eszközök, berendezések – vagyonvédelem

A munkavégzés biztonsági szabályzói

Miért válaszd ezt a képzést?

Az utóbbi évek során a hazai kiskereskedelem folyamatosan megújul, erősödő dinamikával változik a fogyasztói igényeknek és elvárásoknak megfelelően. A kereskedelmi egységek igyekeznek elébe menni, vagy legalábbis szorosan követni a megjelenő trendeket.

Egy vállalkozás esetében, a kereskedelem jövőbeni fejlődéséről rendelkezésre álló ismeretek sok esetben egy-egy felkészült szakembernek kiváló pozíciót biztosítanak. Meghatározhatja azokat a helyzeteket, amelyek a jövőben vonzók és pénzügyileg kedvezőek lesznek, ezzel hatékonyan segítheti a vállalkozás hosszabb távú jövőképének kialakítását.

A fogyasztói igények alakulásával összhangban a nagyobb kereskedelmi vállalatok részéről is minduntalan nő a jól képzett üzletvezető iránti igény, melyet azonban a foglalkoztatottak száma az elmúlt időszakban nem tudott követni. A vásárlók kiszolgálása segítőkész, türelmes és szakszerű áruismerettel rendelkező kommunikációt igényel. Az elvárások minél teljesebb körű kielégítése érdekében igény mutatkozik a képzett üzletvezetőkre.

“Munkahelyem elvesztése miatt kerestem új szakmát, s a tanfolyam elvégzése után azonnal találtam is munkát.”

Korsós Dia

Hallgatóink mondták

“A legjobb iskola ahol eddig tanultam. Érdekesen oktató tanárok, segítőkész tanfolyamszervezők. ”

Kovács Károly

“Szeretek új ismereteket szerezni, s a Szókratésznál érdeklődési körömnek megfelelőeket találtam. ”

Vega Molly

A szakmai vizsgáról

A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, mellyel az akkreditált vizsgaközpontban képesítő bizonyítványt szerezhetnek, ami államilag elismert szakképesítést ad.

A vizsgára való bejelentkezéshez segítséget tud nyújtani intézményünk.

A szakmai vizsga két részből áll:

FIGYELEM! Ez az új szakképzési és felnőttképzési rendszer szerinti képzés. NEM OKJ-s, nem iskolarendszerű és nem ingyenes tanfolyam.

?

Jelentkezés

Amennyiben jelentkezni szeretnél bármelyik tanfolyamunkra, vagy kérdésed lenne az adott képzéssel kapcsolatban kérlek töltsd ki az alábbi adatlapot. Ezután oktatásszervezőnk Felveszi veled a kapcsolatot.